English Русский

Parakstīties uz jaunumiem, ievadot e-pasta adresi!

Nr. DNKFRC91215A
receptesmain2.jpg
 

Receptes

Ar mūsu recepšu palīdzību gribam Jums sniegt dažas idejas, kā ikdienas sviestmaizi padarīt netradicionālu, pārsteidzošu un pasniegt kā pamatēdienu pie aromātiskas kafijas vai krūzes spēcinošas tējas. Cik ērti, jau glīti sagatavotas maizītes ir paņemt līdzi uz darbu vai baudīt piknikā kopā ar bērniem.

Interesantas idejas atradīs arī kārumnieki un tie, kam patīk palutināt savus mājiniekus.
Kruasāni pie rīta kafijas vienmēr radīs svētku sajūtu, bet ļaujiet vaļu  savām fantāzijām un papildiniet šo gardumu ar sāļu vai saldu pildījumu un radiet sev jaunu brokastu uzkodu.

Ja Jums ir padomā kāda oriģināla recepte, kuras pamatā ir mūs dienišķā maizīte vai kruasāni, atsūtiet to mums, lai varam mūsu mājas lapas apmeklētājiem  pastāstīt Jūsu labo pieredzi.
Gaidīsim receptes imk@imk.lv.

IMG_5551.gif

Kruasāns „Pikantā fantāzija”

Sviesta „Graudu kruasānu pārgriež uz pusēm. Uz vienas puses liek salāta lapu, apziež ar zaļo sieru, kam piejaukta tējkarotīte mārrutku un puse sasmalcināta  ābola, pievieno mazliet sāls. Otru ābola pusi sagriež uz izmanto dekorēšanai.

IMG_5527.gif

„Brokastis divatā”

Ņem divas Gaišās klasiskās pilngraudu maizes šķēles un ar glāzi izspiež no tām aplīšus. Divas olas apcep no vienas puses, nedaudz atdzesē , liek uz „caurajām” maizes šķēlēm . Ceptās olas var pārkaisīt ar zaļumiem. Svaigajam sieram pievieno zaļumus, sīki sagrieztu papriku, un masu ziež uz maizes aplīšiem. Dekorē ar ķiršu tomātiņiem.

IMG_5583.gif

Sviestmaize „Zvejnieku svētki”

No rīvēta siera, burkāniem, ķiploka daiviņas un majonēzes pagatavo siera salātus un bagātīgi smērē uz plaucētas rudzu maizes. Pāri liek otru maizes šķēli, kuri apziež ar brokastu siera masu.
To gatavo, brokastu sieram pievienojot dažādus zaļumus. Pāri liek trešo maizes šķēlīti, bet uz tās kārto siļķes rolmopsi, ko dekorē ar vārīta burkāna strēmelītēm un olīvu.

IMG_5622.gif

Sviestmaize „Gardā”

Uz baltmaizes šķēles kārto ābola, bumbiera vai persiku šķēlītes. Uzliek piciņu sviesta. Divas tējkarotes skābā krējuma sajauc ar olu, cukuru un kanēli. Vienu ēdamkaroti šis masas liek uz maizes pāri augļu šķēlītēm. Liek cepeškrāsnī un cep 5 min. 220 grādu temperatūrā.

pilngraudu_small.gif

„ Maizes piparu steiks”

Saules „Gaišā” pilngraudu maize
Uz iesma pamīšus kārto Saules „Gaišā” pilngraudu maizes riku, sarkano sīpolu, paprikas gabaliņus, kūpināta šķiņķa šķēlīti, aso piparu un zaļumus. Pārkaisa ar garšvielu maisījumu. Pasniedz grillētu.

saules_graudu.gif

„Ceļa soma”

Saules „Graudu” maize
Starp divām Saules „Graudu”maizes rikām kārto salātu lapas, sīpola ripiņas, tomāta, gurķa, kūpinātas vistas un siera šķēlītes, pārsienot ar sīpollociņu.

kliju.gif

„Slaidais viduklis”

Saules „Kliju” maize
„Saules Veselības” maizes riku pārklāj ar kādu no biezpiena sieriem( ar zaļumiem, mārrutkiem, gurķiem ) virsū klāj otru maizes riku. Dekorē ar lociņiem, papriku un zaļumiem.

saulespuku_seklu.gif

„Zvejniek svētki”

Saules „Saulespuķu sēklu” rupjmaize
„Saules Veselības” maizes  maizes rikas klāj siera salātus, uz otrās klāj biezpienu, sajauktu ar smalki sagrieztiem zaļumiem. Dekorē ar marinētas siļķes rullīti, gurķi un olīvu.

premium.gif

„Dienvidu sapnis”

Saules „Premium”’ baltmaize
Uz maizes rikas liek apceptas bumbiera un ananāsa šķēles, kurus pārlej ar ievārījumu.

saules_veselibas.gif

” Veselīgā dāvana”

Saules „Veselības” maize.
Maizes riku pārklāj ar biezpienu, pārkaisa ar redīsu dīgstiem, virsū klāj otru maizes riku, abas rikas pārsien ar blanšētu lociņu. Dekorē ar tomāta un redīsu šķēlītēm, izgrieztu gurķa lentīti un zaļumiem.

saulespuku.gif

„Saules bura”

Saules „Saulespuķu” maize
Uz „Saules Saulespuķu” maizes rikas liek siera un gurķa šķēlītes, virsū klāj otru maizes riku. Dekorē ar avokado šķēlīti, zemenēm, gurķa un burkāna rullīšiem un zaļumiem.